Blog

De toekomst is NU

De maatschappelijke ontwikkeling wordt weerspiegelt in de collecties voor lente/zomer 2020. We brengen onze focus naar de natuur en gaan terug naar de basis, met veel natuurlijke tinten, duurzame stoffen en verrassende combinaties van vormen en kleuren. Mint is dè kleur van het seizoen.

Lang voordat het jaar 2020 echt in ons vizier kwam, werd 2020 beschreven als de “toekomst”, een tijdperk vol vliegende auto’s en robotvrienden. Nu aangekomen in 2020 is het duidelijk dat al die spannende gadgets niet is waar het leven om draait. We gaan een periode tegemoet waarin we de maatschappij klaarstomen voor de komende generaties.


De komende generatie maakt zich immers grote zorgen over haar toekomst.
Die lijkt grauw, vuil en bovenal warm te worden. Dit jaar spijbelden scholieren en studenten overal ter wereld voor meer overheidsmaatregelen tegen klimaatverandering.
Onder meer in Rome, Brussel, Berlijn, New Delhi, Bangkok, Sydney en Helsinki waren er protesten. Ook in Amsterdam werd flink geprotesteerd. In totaal zouden er wereldwijd in zo’n twee duizend steden acties zijn. “Wij zijn de laatste generatie die het klimaatprobleem kan oplossen” scandeerden de studenten.
“Make love, not C02” en “There is no planet B”

Hoewel ook deze groene generatie soms zondigt met een kroketje uit de muur, is het duidelijk dat de jeugd zèlf offers wil maken voor een schonere wereld. Ze vliegen minder, eten minder vlees en zijn negatiever tegenover massa consumptie. Alles waar ze geld aan uitgeven moet waarde hebben, een verhaal!
Hoewel de spraakcomputer in 2020 een opmars maakt en digitale verbindingen niet meer losgelaten worden, gaan we op zoek naar meer echt contact. Emotionele behoeften kunnen niet simpelweg met een smartphone gestild worden. We delen fysiek, vormen krachtige gemeenschappen.
Samen maken we het verschil. Groen. Verbonden.

De maatschappelijke ontwikkeling wordt weerspiegelt in de collecties voor lente/zomer 2020.
We brengen onze focus naar de natuur en gaan terug naar de basis, met veel natuurlijke tinten, duurzame stoffen en verrassende combinaties van vormen en kleuren. Mint is dè kleur van het seizoen.

Bron: Vakblad VrouwenMode
 
maatschappelijke ontwikkeling, weerspiegeling trends, natuur, trends