Blog

Jeanstrends voorjaar 2021

Toen kleermaker Levi Strauss in de 2e helft van de 19-e eeuw ten tijde van de goudkoorst voor de mijnwerkers de opdracht kreeg een broek te ontwikkelen die zo sterk was, dat deze wel tegen een stootje kon, kon hij zich op dat moment niet bedenken dat hij een trend zou zetten die we heden ten dagen niet meer weg kunnen denken uit ons modebeeld.

Samen met Jacob Davis, een naam die we niet veel horen, werd een broek ontwikkeld die het ruige werk van de goudzoekers kon weerstaan. Op jacht naar een geschikte stof hiervoor kwamen ze uit in Zuid Frankrijk, waar stevige stoffen ontwikkeld werden voor de (paarden)boeren in de Camarque, onder de naam Serge de Nîmes. Nu beter bekend in de volksmond als denim.

Om de broeken, vooral rondom de zakken, nog meer meer stevigheid te geven, bedachten ze de studs bij de zakken. En zo was de naam Spijkerbroek geboren.

De stof werd razend populair in de hele wereld. Ook de Itialiaanse zeelieden in Genua ontdekten deze kwaliteit en maakten hier volop gebruik van. Grote voorraden werden aangekocht in Frankrijk. Vernoemd naar deze zeelieden uit Genua, kregen ze vanuit Frankrijk de bijnaam "gênes". Al snel werd dit internationaal vervormd naar de hedendaagse naam Jeans

Alhoewel de spijkerbroek in de mode inmiddels veel veranderingen heeft doorstaan, blijft de basis 5-pocket toch nog steeds dezelfde. Zowel fashionable als basic. Wassingen en effecten spelen een belangrijke rol voor de uitstraling van de broek. Veel van deze kenmerken zien we dit voorjaar weer terug in het modebeeld.

BALLON JEANS

of te wel de wijdere jeans uit de 80's neemt weer z'n intrede in het modebeeld dit voorjaar.
Wijd en comfortabel op de bovenbenen met het accent op de taille en tabs toelopend naar beneden met en zonder omslag. in zowel de lange lengte als ook de kortere lengtes.


BOYFRIEND JEANS

Back to the nineties.Geen zin in een skinny broek? De wijde jeans met een stoere mannelijke uitstraling van top to bottom is ook deze zomer niet weg te denken in het modebeeld.
Van light- to darkdenim met fancy benaderingen voor de zakken. 


WIJDE PIJPEN
  
of flared jeans. Slank of wijd op het bovenbeen maar wijd uitlopend in de voetwijdte.
Terug naar de 70's. Zowel elegant of sportief gedragen met een hak of sneakers.
De wijde jeans is weer helemaal terug in het modebeeld.


STRAIGHT FIT / MOM JEANS

een comfortabele pasvorm met rechte pijp, oftewel de momjeans.
Een losvallend recht model met een nonchalante look voor een comfortabel draagcomfort en uitermate geschikt voor bijna ieder figuur type. Voor dit seizoen worden vooral de lichtere wassingen geadviseerd.


COLORED DENIM

Gekleurde jeans in diverse wassingen en stijlen geven kleur aan dit seizoen. Vooral de verschillende kleureffecten door verschillende wassingen op de broek zijn in.
De pastelkleuren zijn populair dit seizoen en brengen een vrolijk beeld op straat. 


PATCHWORK, COLORBLOCKING

Van oorsprong gaten in de jeans dichten door het aanbrengen van lapjes stof was armoede.
Niet dit seizoen. Nu is het de trend om met patchwork en colorblocks op de broek te stralen. Zowel afwijkende kleuren als ook tone in tone.


CROPPED JEANS
  

of te wel een broek op enkellengte. Dit seizoen bijzonder populair voor een zomerse uitstraling.
Vooral de slanke pasvorm komt elegant uit in dit model, maar ook de wijdere modellen mogen dit voorjaar.


RIPPED JEANS

De broek met scheuren. Dit seizoen nog meer een mode item voor een brede leeftijds doelgroep.
In ieder model kan deze broek gedragen worden. Hou je het subtiel, of ga je voor het groffere werk?

DENIM to DENIM

De echte jeans liefhebbers kunnen helemaal los dit seizoen. Jeans op jeans is weer helemaal de trend.
Zowel in de blue denims, als ook in colored- en white denim val je echt op dit seizoen.

HIGH WAIST

Alhoewel er wel weer meer gesproken wordt over de lagere taillelijn is de high waist nog steeds helemaal in dit voorjaar. In alle stijlen jeans kan de high-waist gedragen worden.


DETAILS
  

Details op de broek als afzettingen met glitter en extra accenten van de zijnaden geven net dat beetje extra aan de broek. Ook naden, of pleads aan de voorkant van de pijp mogen weer.


Bekijk HIER het stijladvies van Mstyle4you welk model het beste bij jou past.
 


Bekijk hieronder alle modellen uit de nieuwe collectie van BOOHOO