Blog

Shop ik online, of shop ik lokaal?

shop ik ONLINE, of shop ik LOKAAL? Zeker sinds deze corona tijd, een hevige strijd tussen de traditionele lokale winkels en de grote online aanbieders. Online kopen is niet meer weg te denken in deze tijd. Maar vergeet niet de gezelligheid, het advies en de service van de plaatselijke winkelier. Een afweging die zeker zwaar moet meewegen. Eigenlijk kunnen we niet denken in "of, of", maar "en, en".

Broekenvoordeel.nl zet als eerste website in Nederland ONLINE en LOKAAL naast elkaar..!!

Broekenvoordeel.nl biedt een groter podium voor de lokale modezaken.
Modezaken met een prachtige eigen website/shop, met volop keuze van alle bekende merken.
De service om de hoek, de bereikbaarheid, het contact, omruilen in de winkel, of de website als etalage.
(Online) shoppen bij lokale ondernemers biedt zoveel meer voordelen..!!
En ook hier is er altijd volop Voordeel te vinden door tijdelijke aanbiedingen, seizoensacties en de uitverkoop.


Lockdown, lege winkelstraten.

Wat een triest aangezicht hebben de winkelstraten nu tijdens de huidige lockdown.
Pas nu beseffen we de invloed, het belang en het sociale karakter van de gang naar de winkelstraat.
Want zeg nu eerlijk, heeft u ook niet de gezelligheid en de sfeer gemist tijdens het shoppen voor de feestdagen? Lekker even kletsen met de plaatselijke ondernemers. Bekenden ontmoeten op straat.
Maar ook de feestversieringen in de winkelstraten. En niet te vergeten de horecazaken die dicht zijn.
Hoe lekker is dat kopje koffie tussendoor, die warme appelpunt met slagroom, of een lekkere warme chocomelk met slagroom. We hebben het allemaal moeten missen.


Online bestellen, is mijn pakketje wel op tijd?

Alleen online kon er besteld worden. Bij de grote aanbieders de stress of het pakketje wel op tijd geleverd zou worden. Dezelfde grote online aanbieders die niet bijdragen aan de gezellige uitstraling van de winkelstraat.
Want vergeet niet, het zijn de lokale ondernemers die financieel een bijdrage leveren voor de aankleding van de winkelstraat. Die u trakteren op een gezellige beleving tijdens het shoppen. En die gezellige beleving, daar moet het om gaan tijdens het shoppen.


Online shoppen bij de lokale ondernemer. Service, bekend en vertrouwd.


Maar hadden we een keuze? Ja, toch wel. Ook veel consumenten wisten de websites en facebookpagina's van hun favoriete lokale ondernemers te vinden. Gewoon het gemak, maar ook bekend, vertrouwd, de service, de pastas, de persoonlijke aandacht en het thuisbezorgen van de bestelling.
En niet te vergeten natuurlijk in veel gevallen de gunfactor in deze moeilijke tijd.
Een stukje goodwill die de lokale ondernemers terugkrijgen voor de service die ze hun klanten bieden.


Ook voordeel op grote en bekende merken bij de modezaken


Het idee dat bekende grote merken alleen met voordeel te koop zijn online is een misplaatste gedachte.
Hoe vaak hoor je niet in een modezaak de bemerking "ik kijk eerst nog wel even online. Misschien is het daar goedkoper..!!" Dit is stuitend voor de winkels, en zeker niet altijd waar.
Online aanbieders starten ook met de normale advies verkoopprijzen, net als in de winkels.
Maar ook in de winkels zijn er thema acties, midseason sales, product acties en niet te vergeten ook de uitverkoop. Dus voordelig shoppen kan ook lokaal.


Aandacht en advies. Tevreden de deur uit.


Laten we eerlijk zijn. Met alle pasvormen die er met name in broeken zijn, hoe weet je dan welk model voor jou geschikt is? Te smal, te lang, te kort, te wijd. De stofkwaliteit en het comfort en de stretch in de broek.
Van een plaatje kopen is zo lastig.
Hoeveel makkelijker is het om in de winkel gelijk een aantal broeken te passen met andacht en advies over de pasvorm. Welk model past mij het beste? Het personeel in de winkel kan je hier uitvoerig over adviseren.
En heb je de juiste broek gevonden, dan ga je met een tevreden gevoel de winkel uit, wetende dat de broek in je tas die broek is die je vanavond al aan wil. En dus niet weer teleurgesteld inpakken en aansluiten in de rij bij een servicepunt om je pakket, waarvan je gehoopt had dat het t helemaal moest zijn, te retourneren. 


Een broek kopen. Lokaal of Online?


Let op! Online is in deze wereld niet meer weg te denken. Het is dus niet meer of...of, maar en...en.
Maar denk toch nog een keer na als je een broek gaat kopen, of je dit online of lokaal doet.
Met de afwegingen zoals hierboven beschreven, zou ik altijd adviseren dat in dit geval direct in de winkel te doen, danwel online bij lokale ondernemers met de service en persoonlijke aandacht die zij kunnen bieden.
De winkel dus als etalage en plek om te passen, hun website als etalage om je te informeren welke merken zij in huis hebben en welke collecties zij verkopen.