Blog

Zomer trends

TRENDINFO ZOMER 2020 Oorsprong, Kleuren en Materialen

TRENDINFO ZOMER 2020

Oorsprong, Kleuren en Materialen
 

EARTH GENERATION

Generatie X en de Millenials zijn zich zeer bewust van het belang van duurzaamheid.
Laat je inspireren door de natuur. Earth Generation is een trend die contrasteert met het idee van een technologie-gedreven toekomst. Laten je inspireren door de natuur. Dit zien je terug in een natuurlijk kleurenpallet en prints vol zomerse bloemen.
Bloemenprints in combinatie met leder accessoires.
  

AU NATUREL

In een tijd van onzekerheid keren we terug naar de basis. Je kiest voor natuurlijke materialen.
Vloeiende ademende stoffen die zacht op de huid voelen en lang mooi blijven.
Outfits zijn steeds vaker van top tot teen in dezelfde kleur, maar worden spannend en speels door de toevoeging van speels gevormde tassen en fijne accessoires.
Natuurlijke kleuren toon in toon.
 


 

POWER BOOST

Een nieuw gevoel van vitaliteit en verandering komt op, wereldwijd aangezet door de jeugd en groepen die eerder niet veel van zich lieten horen. Vol optimisme strijden we voor transparantie en sociale initiatieven. Zowel landen als bedrijven krijgen van de pioniers te horen. Hiermee vindt in de mode eveneens een verschuiving plaats. Een product moet een verhaal vertellen en het liefst een sociaal doel vervullen.
Frisse en sprekende kleuren.
 


 

CREATIVE RENAISSANCE

We willen bewuster consumeren. Maximalisme is passé. Maar dat betekent niet dat we ons niet meer als een maximalist mogen kleden. We mixen en matchen er op los. Verzinnen in het oog springende creaties. Niets is te gek!
Creative renaissance draait om onvoorspelbaarheid en lef. Het kleurenpallet is uitbundig en verrassend.
Zomer pastels.
 


 

GREEN LAB

Bedrijven investeren steeds meer in innovatie en onderzoek op het gebied van duurzaamheid en nieuwe stoffen. Vaak worden stoffen hergebruikt voor nieuwe collecties. Ontwerpen worden daarnaast steeds veelzijdiger. Je wilt graag op zoveel mogelijk manieren combineren. Het kleurenpallet weerspiegelt het schone en hightech gevoel dat bij deze trend komt kijken.
Oosterse invloeden, natuurlijke soepele materialen.
 
Bron tekst: Vakblad VrouwenMode